Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

"Ωδή σε ένα κόκο σβώλού στόκου..."




"... που βρήκα στην μασχάλι μού, ένα μεσημέρι καλοκαιριού"





Μόνο η ποίηση θα μπορούσε να εκφράση την πραγματικη ελαφρότητα ορισμένων ανθρώπων...


Τις τελεταίες μέρες κόσμος και κοσμάκης πήρε την μπαντίερα του και βουρ στους λαικούς αγώνες ...μα προσοχή...έχοντας φροντίσει να έχει στην φαρέτρα του το βέλος με την ετικέτα "ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ"ανεξάρτητα αν ηταν και μικρότερος σε ηλικία απο τον πιτσιρικά που σκοτώθηκε!



Το θέμα δεν είναι αυτό, που και κανονικά δεν θα έπρεπε να το περνάμε στο "ΦΛΟΥ" σαν να είναι το απολύτως φυσιολογικο πιτσιρικάδες 12-16 να είναι πρωταγωνιστές σε επεισόδια! Με μια γρήγορή εξήγηση μπορώ να πω πως ο θεσμός της οικογένειας πηγαίνει κατα διαόλου!

Που ήταν οι γονείς τους εκείνο το βράδυ;



Αυτό για μένα που με εξόργησε πραγματικά - γιατι άντε οι πιτσιρικάδες θέλουν χαβαλε και νταβαντούρι -ήταν οι περισσότεροι απο αυτούς που βγήκαν στους δρόμους τις δυο πρώτες μέρες των επεισοδίων χωρίς να ξέρουν ακριβώς ούτε οι ίδιοι για το τι γινόταν γυρω τους!



Πόλλοι θα τους παρατηρήσατε, 2-3 μπακουρία, μετα της συνοδίας κάποιας κοπελίτσας δίαβαινάν μεταξύ των ερειπείων και χασκαν και γελούσαν, ένω δεν παραλείπαν να βγαίνουν φωτογραφίες με τα φλεγομενα καταστηματα, κάδους (ότι βρήσκαν εύκαιρο)!



Όλοι αυτουςς άν τους ρωτήσεις για τα θλιβερά περιστατικα των τελευταίων ημερών θα σου βγάλουν μια λογοδιάροια με συμπτώματα καταροής για την αστυνομία, το κράτος, τα κόμματα...ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ και την ίδια ώρα δεν θα παραλείψουν να αναφερούν το πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι ίδιοι και πως ναί το βραδυ της κυριακής ενώ εσύ Μ*λάκα καθοσουν στον καναπέ σου και έβλεπες tv αυτοί ήταν έκει... Τσάκο και την φωτό για να σκάσεις!



Οι περισσοτεροι των συμμετεχόντων στις "εκδηλώσεις" τόσο του Σαββατόβραδου, όσο και της Κυριακής-Δευτέρας-Τρίτης πηγάν σαν τα πρόβατα στην στάνη!Ακριβώς όμως, αφου έίχαν και τα τσομπανόσκυλα να τους φυλούν(βλ.κομματικες εκδηλώσεις)! Οι περισσότεροι λειτουργόντας απο το ένστικτό - όπως και τα ζώα- ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, να ξεσπάσουν , να τιμήσουν ενα συνοθήλευμα αυτών και να διευκολήνουν το έργο των "επαγγελματίων διαμαρτυρόμενων-αναρχικών"!



Πώς ένας άνθρωπός που ζεί στην Ελλάδα δεν μπορει να προβλέψει οτι το όλο σκηνικο της δολοφονεία του μικρού είναι βουτυρο στο ψωμί των αναρχικών;

Οι ίδιοι δεν είναι που καπιλέυονται καθε ακραίο και έντονο γεγονός που θα μας ταρακουνήσει, που θα μας κάνει να εννοθούμε σαν έλληνες (δυστηχως τις περισσοτερες φορες δυσάρεστα γεγονότα μας ενόνουν), οπώς έγινε το καλοκαίρι του 07 με τις πυρκαγαίες!

Όσο και να θέλω να διαμαρτηρυθώ για τον άδικο χαμό του 16 χρονου, για την γενικότερη κωλό-κατάσταση δεν θα βγώ έξω πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυα της μανα του! Πριν ακόμη καταλάβω και εγώ ο ίδιος τι έχει συμβεί!

Εκτός και άν έχουν ιδιαίτερη αντιληπτική ικανότητα! Πάσο...θα μου πείς τα ζώα μερικές φορες αντιλαμβάνοται φυσικά γεγονότα πριν απο την εκδήλωση τούς! Έτσι πάει...!





Υ.Γ: Ο στίχος- τιτλος της ανάρτησης είναι απο το βιβλίο "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ"

Όποιος νιώθει ανατριχίλα κατα την ανάγνωση του, τον καλώ να το διαβάσει! ϊσως καταλάβει την σχέση Ανθρωπουζώων καλύτερα απο εμένα!

3 σχόλια:

το φτυαράτσι είπε...

Kαλά που να βγείς και να πας? Εδώ στην κηδεία που πήγαν πολλοί για να δείξουν το παρόν στον πόνο της μάνας έφυγαν τρέχοντας μάζι με την μάνα από τα διάφορα που πετούσαν!Τι να πεις?Την κουληνύχτα μου!!!

Ράθυμος είπε...

Άσε το καλύτερο που άκουσα και θα προσπαθήσω να δώσω το παρόν, είναι για μια καθήστική πορεια διαμαρτυρίας στον Λευκο Πύργο το ερχόμενο Σάββατο!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο που άκουσα ήταν την προηγούμενη Δευτέρα (νομίζω) σε εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ για τα ταξίδια. Οπου η παρουσιάστρια, με μισοκακόμοιρο ύφος γκομενίτσας, λέει "Βέβαια, φέτος τα Χριστούγεννα δεν έχουμε όρεξη για ταξίδια, γιατί είμαστε λυπημένοι από τον θάνατο του Αλέξη"!!! Όχι βέβαια ότι δεν έχουμε λεφτά, εννοείται (αυτό το λύσαμε). Το έκλεισα αμέσως το ραδιόφωνο, δεν άντεξα τόση υποκρισία και φτήνεια. Μου ήρθε να τους πάρω τηλέφωνο και να της πω "πήγαινε κοπέλα μου μια βόλτα στο Παίδων, στην πτέρυγα των καρκινοπαθών παιδιών, και μετά βγες και πες τις π@π@ριές σου". Δηλαδή, για πόσο κρετίνους μας περνάνε επιτέλους; Σε λίγο θα αναρτήσουν στις οθόνες μια μαύρη κορδέλα, σαν αυτή που έβαζαν παλιότερα πλαγιαστή στη φωτογραφία του μακαρίτη. Έλεος! Ούτε τον τραγικό θάνατο ενός 15χρονου παιδιού να μην σεβόμαστε και να σπεκουλάρουμε πάνω του;